fbpx

Young Entrepreneur Andreja Andrejevic;

“Peoplehouse leek bijna te mooi om waar te zijn”

Al op de middelbare school wist Andreja Andrejevic (25) dat hij wilde ondernemen, maar niet zonder eerst de nodige praktijkervaring op te doen. Begin dit jaar rondde hij zijn studie Building Technology succesvol af. Nu is hij het eerste talent dat het tweejarig Peoplehouse Entrepreneurs Lab zal doorlopen. “Peoplehouse is voor mij de ideale kans”.

JE DEED EEN MASTER BUILDING TECHNOLOGY AAN DE TU DELFT, WAT HOUDT DIE STUDIE PRECIES IN?

“Tijdens mijn bachelor bouwkunde ontdekte ik mijn interesse voor de technische kant van bouwen. In mijn master focuste ik me vooral op constructietechniek en klimaattechniek. Ik hield me bezig met het ontwerpen van draagconstructies bijvoorbeeld. Of zocht uit hoe een gebouw klimaattechnisch zo comfortabel mogelijk kan worden gemaakt.”

 

VANAF JONGE LEEFTIJD WILDE JE AL ONDERNEMEN, WAAR KOMT DAT VANDAAN DENK JE?

“Deels zal dat te maken hebben met mijn beide opa’s, die allebei ondernemers waren. Maar voor het grootste deel zit het in mijn karakter. Ik erger me vaak aan trage processen en denk al snel: dit kan anders. Beter en sneller.”

 

OP WAT VOOR MANIER UITTE DAT ONDERNEMENDE ZICH TIJDENS JE STUDIE?

“Ik hou ervan om dingen aan te pakken. Zo bestond er voor de master building technology nog geen bedrijvendag. Dat vond ik jammer. Op zo’n dag kunnen bouwtechnische bedrijven een case presenteren. Zo zien zij wat voor vlees ze in de kuip hebben en wat er speelt onder de studenten. En studenten kunnen zich zo makkelijk op de arbeidsmarkt oriënteren. Met drie studiegenoten besloot ik het heft in eigen hand te nemen en zelf zo’n dag te organiseren. Dat bleek een groot succes. Dit jaar is de tweede editie, maar nu zit ik aan de andere kant van de tafel.”

 

JA, WANT JIJ BENT HET ALLEREERSTE TALENT DAT BIJ PEOPLEHOUSE AAN DE SLAG GAAT.

“Toen ik voor het eerst over Peoplehouse hoorde, dacht ik: dit is te mooi om waar te zijn. Het sloot naadloos aan bij mijn toekomstplannen. Hoewel ik altijd al wilde ondernemen, heb ik dat nooit meteen uit de schoolbanken gewild. De kans van slagen was in mijn ogen dan te klein. Ik had gewoon nog niet het juiste netwerk. Bovendien word je als groentje op de arbeidsmarkt vaak minder serieus genomen. Dat maakt het moeilijker om dingen voor elkaar te boksen. Het leek mij daarom goed om eerst praktijkervaring op te doen. Peoplehouse kwam dus als de ideale kans.”

 

TIEN JAAR ONDERNEMERSERVARING IN TWEE JAAR IS IMMERS DE GARANTIE DIE PEOPLEHOUSE GEEFT.

“Precies, en dat is belangrijk. Wie vakinhoudelijk serieus genomen wil worden, moet nu eenmaal het klappen van de zweep kennen. De arbeidsmarkt is anders dan de universiteit. Er spelen andere belangen. Je hebt met meer mensen en bureaucratie te maken. Werkprocessen werken daardoor heel anders. Ik geloof dat je eerst die praktijk moet ervaren en je sporen moet verdienen om te kunnen ondernemen in de technische branche. Met die ervaring op zak verklein je de kans op falen aanzienlijk.”

 

JE BENT NU VIA PEOPLEHOUSE AL EEN TIJDJE IN DIENST BIJ DPA CAUBERG HUYGEN, WAT DOE JE DAAR PRECIES?

“Ik hou me voornamelijk bezig met geluid en trillingen. Zo doe ik veel geluidmetingen van nagalmtijden in ruimtes waar het veel echoot. Ik bereken modellen en doe analyses van wijken waar veel geluidsbelasting van wegen is bijvoorbeeld. Maar ik doe ook trillingsmetingen van gebouwen waar trillingsgevoelige apparaten staan. Vervolgens geef ik advies. Het werk is heel afwisselend.”

 

BINNEN EEN GROTE ORGANISATIE HEB JE TE MAKEN MET BUREAUCRATIE, WAARDOOR SOMMIGE PROCESSEN LANGZAAM VERLOPEN. HOE GA JE DAAR MEE OM?

“Dat is iets wat je moet accepteren. Ik denk namelijk niet dat het ooit gaat veranderen. Wel kun je er op je eigen creatieve manier slim mee omgaan op het moment dat je gaat ondernemen. Wat dat betreft is het werken in zo’n grote organisatie de ideale leerschool. Bijvoorbeeld doordat ik leer hoe gesprekken op een bepaalde manier ingestoken kunnen worden om iets voor elkaar te krijgen. Ik zie die bureaucratie dus niet als knelpunt, maar als mogelijkheid om mezelf te ontplooien.”

 

JE HEBT VEEL AMBITIE. WAT DRIJFT JOU IN JE WERK?

“Ik zie veel kansen voor verbetering. Dat klinkt misschien cliché en globaal, maar het is wel de realiteit. De huidige wereld verandert zo snel. Als bedrijven en werkprocessen daar niet in mee veranderen, groeien de verhoudingen scheef. In de bouwsector zie je die scheefgroei ook. Ik ben gemotiveerd om dat recht te zetten. Dat zal me niet in mijn eentje gaan lukken natuurlijk, maar uiteindelijk is dat wel mijn ultieme doel. Ik zie dat in mijn vakgebied dingen anders kunnen én moeten. En ik wil daarin mijn steentje bijdragen.”

 

WAT DENK JIJ DAT ER IN JOUW BRANCHE ZOU MOETEN VERANDEREN?

“Op dit moment is het in Nederland zo dat bouwteams van te realiseren gebouwen soms wel uit twaalf verschillende partijen bestaan. Zo is de markt nu eenmaal ingericht. Tussen opdrachtgever, architect en bouwingenieur zitten veel verschillende partijen die hun bijdrage moeten leveren. Dat levert veel communicatieproblemen op als iets aangepast moet worden. Het trial-and-error-proces duurt daardoor vrij lang. Ik denk dat we naar een systeem moeten waarbij je maar met drie of vier partijen om tafel zit. Intern kan zo veel sneller geschakeld worden, waardoor minder fouten worden gemaakt, bouwprocessen soepeler verlopen en er makkelijker binnen budget kan worden gebleven. Dat klinkt voor de hand liggend, maar in de meeste Europese landen gebeurt dit nog niet. In Zwitserland of de VS bijvoorbeeld wel. Daar is de kwaliteit van gebouwen dan ook extreem goed én verlopen processen sneller en makkelijker. In die richting zie ik als toekomstig ondernemer veel kansen. En Peoplehouse kan mij helpen mijn grote plannen waar te maken.”

Andreja Andrejevic wist al vroeg dat hij wilde ondernemen. Hij houdt namelijk wél van actie en níet van trage processen. Dus toen hij tijdens zijn studie aan de TU Delft opmerkte dat er voor de meeste bouwkundige studies een bedrijvendag bestond behalve voor zijn master Building Technology, nam hij het heft in eigen hand. Dit jaar is de tweede editie, maar zit hij aan de andere kant van de tafel. Hij is namelijk het allereerste talent dat zich bij Peoplehouse aansloot. Want ondernemen wil hij nog steeds, maar níet zonder de nodige praktijkervaring op te doen. Voor DPA houdt hij zich bezig met geluid- en trillingsmetingen en daarnaast doorloopt hij het Peoplehouse Entrepreneurs Lab. Een unieke kans, aldus Andreja. “Dit gaat me helpen mijn ondernemersplannen waar te maken.”