fbpx

Verschillende generaties op de werkvloer: hoe ga jij ermee om?

Zet jij op kantoor het liefst Britney Spears, de Beatles of John Travolta op? Op het moment zijn er gemiddeld drie generaties op de werkvloer aanwezig die allemaal iets anders zullen antwoorden. Aanwezig, want dat samenwerken gebeurt het grootste deel van de tijd niet. Dit is zonde, want als je de generatie specifieke talenten effectief in jouw bedrijf inzet, zal de medewerkerstevredenheid en bedrijfsproductiviteit exponentieel stijgen.

Besef jij je dat je onderdeel bent van een generatie? Van hokjesdenken naar kleur bekennen en van Generation Games naar Generations best practices; daar ging het generatieleer event van Peoplehouse eind november over. De ene generatie komt voort uit de voorgaande en we kunnen niet zonder elkaar.

Van hokjesdenken naar kleur bekennen
De generatie waarin je opgroeit heeft effect op jouw mentaliteit en manier van denken. Binnen een bedrijf zijn vaak meerdere generaties aan het werk. Generaties die elkaar versterken, maar soms ook met elkaar botsen. Met dit filmpje ontdek je de karakteristieken van de generaties babyboomers, X en Y (de millennials). Het is van belang dat je de krachten en kwetsbaarheden van je generatie kent, zodat je weet van jezelf wat je kan en nodig hebt op de werkvloer.

Hoe denken de verschillende generaties eigenlijk over elkaar? En op welke gebieden kunnen we nog wat van elkaar leren? Met andere woorden: tijd voor hokjesdenken! Waar de Babyboomers loyaal blijven aan hun werkgever, hoppen de Y’ers van baan naar baan om zich te blijven ontwikkelen. Hiërarchie, welke Babyboomer of X’er houdt hier niet van? De Y’ers krijgen er daarentegen spontaan uitslag van. Flexibele werktijden, vrijheid en flexwerken zijn begrippen waar de Babyboomers en X’ers niet warm van worden. Generatie Y staat echter te springen om bedrijven die dit aanbieden. Oke, misschien is het allemaal een beetje kort door de bocht. Maar welke Y’er heeft zo nu en dan geen last van FOMO werd er gevraagd? Een moment waarop de Babyboomers driftig in hun notitieboekjes zaten te schrijven. Het is belangrijk om je kleur als generatie te bekennen en je behoeften aan de andere generaties op de werkvloer uit te spreken, zodat je van elkaar weet hoe je het beste samenwerkt.

Van Generation Games naar Generation best practices
Tijdens het spelen van verschillende zogenoemde Generation Games, werd er in gemixte teams samengewerkt. Een moment waarbij de verschillende generaties elkaar dus écht nodig hadden. Tijdens The Voice of Generations was het de uitdaging om achter de behoeftes van een andere generatie te komen. Voor welke werkomstandigheden zwicht een Babyboomer en draait hij zijn stoel? Vervolgens werd er tijdens The Casus-Escape-Room een falende gebeurtenis op de werkvloer behandeld waarbij meerdere generaties betrokken waren. Erg handig om input te krijgen van verschillende generaties en ondervinden hoe je het meest effectief met elkaar kunt communiceren. Tot slot een leuke quiz waarin de kennis over de verschillende generaties werd getest.

Takeaway van de middag? We lijken als verschillende generaties veel meer op elkaar dan we voorafgaand dachten. Tijdens het event hebben we kunnen ervaren hoe waardevol het is om op de inzet, kennis en energie van een andere generatie voort te bouwen. De Babyboomers en X’ers hebben de Y’ers net zo hard nodig als andersom. Want laten we wel wezen: wij als generatie Y’ers hebben het internet, telefoon en computer niet bedacht, het was de generatie boven ons. Kortom we staan op elkaars schouders en kunnen het niet zonder elkaar. Uiteraard eindigde de middag dan ook met een borrel waarbij de generaties elkaar nodig hadden om er een gezellige afsluiting van te maken!

Geschreven door: Sacha Boekelder, Young Entrepreneur bij Peoplehouse.