fbpx

Founder Of Peoplehouse, Leonie Ebbes:

“Ondernemen is niet moeilijk met het juiste fundament”

Ideeën had Leonie Ebbes altijd al genoeg, maar de afgelopen JAREN werd het fundament gelegd om de stap naar ondernemerschap ook echt te zetten. Met Peoplehouse wil ze jonge talenten diezelfde basis meegeven. “Ik geloof er heilig in dat er meer mensen zoals ik rondlopen.”

WANNEER WIST JE: IK GA DIT DOEN?

“Ik heb ontdekt dat ondernemen helemaal niet zo moeilijk is. Je moet alleen wel weten hoe je moet beginnen en welke stappen je moet doorlopen om je doelen te bereiken. Bij private equity firm Branson & Buffett hielp ik voornamelijk jonge ondernemers bij het oprichten van startende bedrijven. Ik was destijds betrokken bij geweldige concepten, maar ik zag dat er in de uitvoering fouten werden gemaakt die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden met het juiste fundament. Na een afspraak fietste ik terug naar kantoor met jeukende handen. Ik wist dat ik ze dat fundament kon meegeven. Toen besloot ik voor mezelf te beginnen.”

 

WAAR GAAT HET VAAK MIS BIJ JONGE ONDERNEMERS?

“Veel jonge mensen gaan direct vanuit de schoolbanken ondernemen. Deze groep barst van het enthousiasme en de creativiteit. Ze denken veelal interessante oplossingen te hebben, maar vergeten te valideren of er een probleem aan ten grondslag ligt. Vaak hebben ze überhaupt geen potentiële klant gesproken. Daarnaast worden er in de startfase soms onderling aandelen verdeeld zonder dit op de juiste manier te documenteren. Ze missen de basiskennis om een onderneming juist op te starten en vervolgens draaiende te houden. Ik zag jonge ondernemers keer op keer dezelfde fouten maken. Dingen die makkelijk te voorkomen zijn. Een stabiele onderneming opbouwen is een kwestie van een simpel stappenplan volgen, maar dan moet je die stappen wél weten.”

 

HOE KOM JIJ ZELF AAN DAT FUNDAMENT?

“Ik heb rechten gestudeerd in Groningen, maar ontdekte juist buiten de collegebanken waar mijn kracht lag. Door deel te nemen aan verschillende commissies binnen mijn studie- en studentenvereniging ontdekte ik dat ik goed was in het organiseren en verbinden van mensen. Na mijn studie ging ik daarom aan de slag bij DPA, een groot detacheringsbedrijf. Ik begon als recruiter, maar runde al snel mijn eigen toko. Als dat hier lukt, kan ik dat ook in andere omgevingen, dacht ik. Ik kwam bij Branson & Buffett terecht, een kleine investment club gerund door twee rasondernemers. Ik begeleidde start-ups in de (verdere) uitrol van hun bedrijf. Na twee jaar had ik een schat aan ervaring opgedaan. Maar nog belangrijker, het vertrouwen om zelf de stap naar ondernemen te zetten.”

 

WAT IS DE GROOTSTE CARRIERELES DIE JE LEERDE?

“Hou altijd je doel voor ogen en zorg voor een goed fundament. Het doel is een stip op de horizon, daar wil je heen. De onderneming is je schip. Om die stip te bereiken, zal je dat schip af en toe moeten bijsturen. Dat is geen probleem, zolang je je maar niet druk hoeft te maken dat je schip onderweg uit elkaar valt. Het is mijn missie om met Peoplehouse te zorgen dat dat fundament in orde is. Synoniem aan ondernemen is op je bek gaan, maar het gaat er om dat je voldoende kennis hebt om te weten hoe je weer moet opstaan.”

 

HOE GAAT PEOPLEHOUSE JONGE ONDERNEMERS DAARBIJ HELPEN?

“We hebben een Entrepreneurs Lab ontwikkeld, waarbij tien jaar ondernemerservaring in twee jaar wordt gestopt. We koppelen jonge, ondernemende talenten aan gevestigde bedrijven. Een win-win situatie voor beide kanten. De gevestigde orde krijgt de creatieve en innovatieve input die ze nodig hebben om overeind te blijven in een snel veranderende markt. En de jonge garde leert de kneepjes van het vak. Niet alleen door hun contact met ervaren professionals, maar ook doordat ze vanuit Peoplehouse intensief begeleid worden. Eens in de twee weken komen de mensen bijvoorbeeld terug voor een dag waarin hun praktische kennis van ondernemen wordt bijgespijkerd en er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.”

 

KAN IEDEREEN OP DIE MANIER ONDERNEMER WORDEN?

“Ik geloof wel dat het in je moet zitten. Daarom toetsen wij onze mogelijke medewerkers op ondernemende kerncompetenties. Klantgerichtheid, hoe communicatief flexibel ze zijn en of ze innovatief kunnen denken bijvoorbeeld. Ik ben zelf het levende voorbeeld dat het dan kan. Ik had de juiste competenties en een idee, maar vond het spannend om zomaar in die diepe zee van ondernemen te springen. Dankzij het fundament dat ik bij Branson & Buffett opbouwde, durfde ik het aan. Ik geloof er heilig in dat er nog veel meer mensen als ik rondlopen. Het is mijn missie om deze talenten de bagage te bieden die ze nodig hebben om te beginnen.”

 

WAAR HOOP JE OVER VIJF JAAR TE STAAN MET PEOPLEHOUSE?

“Ik hoop dat er dan veel innovatieve ideeën uit Peoplehouse zijn voortgekomen. Dat mensen dankzij het Entrepreneurs Lab de stap durfden te zetten om voor zichzelf te beginnen óf besloten hebben dat ze juist binnen een bestaand bedrijf willen werken. Want ook binnen bestaande structuren kun je ondernemend bezig zijn. Daarom wil ik ook dat Peoplehouse over vijf jaar een household name is. Dat bedrijven onze naam op een CV zien staan en denken: ‘yes, die moeten we hebben’.”

Door haar achtergrond als Manager Business Development en Operations bij een private equity firm heeft Leonie diverse startende bedrijven en jonge ondernemers begeleidt van conceptfase naar executie. Hier zag zij de enorme drive en motivatie van young entrepreneurs, maar ook de uitdagingen waar deze ondernemende talenten tegen aan liepen. Negentig procent van de start-ups gaat kopje onder door het ontbreken van de juiste entrepreneurial skills. Daarom besloot zij Peoplehouse op te richten. Door young entrepreneurs in twee jaar de praktische kant van het ondernemen bij te brengen, worden ze klaargestoomd om het spel zelf te gaan spelen. Zelfstandig of binnen een bestaand bedrijf.